I FOTSPÅREN AV ETT ARKITEKTONISKT MÄSTERVERK

EN VISIONÄR PÅ FÄRGOMRÅDET: LE CORBUSIER – ARKITEKT OCH KONSTNÄR

Charles-Édouard Jeanneret-Gris alias Le Corbusier (1887–1965) gjorde succé som arkitekt, stadsplanerare, formgivare, konstnär och arkitekurteoretiker. Han formade vår uppfattning om modern arkitektur och moderniteten som sådan.

Le Corbusier inledde sin karriär som gravyrlärling på konsthögskolan men upptäckte snart sin passion för måleri och arkitektur.

På 1920-talet flyttade han till Paris för att arbeta som arkitekt, författare och konstnär, och kom med sin villadesign att sätta standarden för modern arkitektur. Vid den här tiden var de hornbågade glasögonen och flugan hans signum och, självklart, pseudonymen ”Le Corbusier”.

Tre av hans mästerverk utmärker sig extra:
"Five Points of Architecture” – ett manifest med principer för öppen planlösning och fasaddesign.
”Modulor” – en skala för att bestämma proportionerna mellan människan och rymden i arkitekturen.
”Polychromie Architecturale” – ett unikt verktyg för harmoniskt färgval.

Le Corbusiers fantastiska verk bygger på en blandning av arkitektur, inredningsdesign, möbler och färgdesign. Än idag är hans design ytterst tongivande.

Världskulturarv med KEIM
Detta arkitektoniska arbete av Le Corbusier anses vara ett "enastående bidrag till den moderna rörelsen" och har varit ett UNESCOs världsarv sedan juli 2016.

Polychromie architecturale – Le Corbusiers färgpalett

Le Corbusier var utan tvekan en av de viktigaste och mest inflytelserika arkitekterna i modern tid. Han formade den uppfattning vi har om arkitektur och moderniteten som sådan. Le Corbusier skapade utifrån sin gedigna erfarenhet som arkitekt, konstnär och formgivare den mästerliga färgpaletten ”La Polychromie Architecturale".

”Färg i arkitektur” – ett lika kraftfullt verktyg som markplanen och sektionen. Eller rättare sagt – polykromi, en komponent av markplanen och själva sektionen.”

Med sin skarpa konstnärsblick tog Le Corbusier 1931 fram den första färgkollektionen bestående av 43 arkitektoniska färger i tolv skalor med målande namn som rymd, himmel, sammet och sand. 1959 kompletterade han med ytterligare 20 starka, dynamiska färgtoner: ljusa, färgglada nyanser, mustiga jordfärger och djupt svart.

Le Corbusiers färgval var subjektivt – han valde färger från naturen med en historisk, konstnärlig och associativ anknytning. Detta är förmodligen skälet till att hans kollektioner uppfattas som unikt estetiska och än idag – flera decennier senare – är lika vackra, starka och moderna som någonsin förr.

Alla nyanser i färgpaletterna kan kombineras på ett harmoniskt sätt. ”Polychromie Architecturale” är inte bara ett praktiskt verktyg utan också ett konstverk.

Le Corbusiers ”Polychromie Architecturale” – 63 fascinerande färgtoner med vilka Le Corbusier skapade två färgkollektioner 1931 och 1959.

Gå till vår online-färgpalett

poLyChro® Les Couleurs® Le Corbusier

ALLA DE VACKRASTE FÄRGERNA FINNS NU I BÄSTA MÖJLIGA KVALITETSFÄRG.

DE ÄKTA ”LE CORBUSIER”-FÄRGERNA FRÅN KEIM

Endast utvalda premiumpartner kan använda Architectural Polychromy för att skapa fantastiska kvalitetsprodukter. Det är därför ingen överraskning att KEIM har fått exklusiv rätt att erbjuda Le Corbusiers unika färgkollektion under namnet ”poLyChro®”.

Resultatet är oöverträffat färgdjup kombinerat med en matt, sammetslen yta. Denna arkitektoniska tillnärmning är skräddarsydd för Le Corbusiers färgskalor.

Kvalitetskontrollerad av Les Couleurs Suisse AG som är den behöriga företrädaren för Le Corbusier-stiftelsen i Paris.

LE CORBUSIERS ORIGINALFÄRGER TILLVERKADE AV KEIM

Le Corbusiers 63 mästerliga färger används i färgrecept av helt unik kvalitet och ligger till grund för poLyChro®, Les Couleurs® Le Corbusier.

poLyChro® är den perfekta symbiosen av en matt, sammetslen yta och ett fascinerande färgdjup.

Färgerna är livliga, intensiva men samtidigt diskret eleganta.

Kontakta vår kundtjänst eller en av våra konsulter om du vill ha mer information om poLyChro® Le Corbusier färgerna eller vill köpa några av de unika färgerna.

→ KONTAKTA OSS

Mer information
POLYCHRO®-INTÉRIEUR
POLYCHRO®-INTÉRIEUR

Lägger till ett oöverträffat djup och intensitet till inomhusutrymmet.

Läs mer
poLyChro® – Le Corbusiers färger är

• Fascinerande med en matt, sammetslen yta.

• Inspirerande med fantastiskt färgdjup.

• Skickligt framställda utifrån de renaste färgpigmenten.

• Miljökompatibla, diffusion öppen och hälsosamma.

Le Corbusier Broschüre
Le Corbusier Broschyr

Polychromie Architecturale - mästerverket av Le Corbusier

Läs mer